To Care as Caress en Washing Hands op Afzender Boulevard

Bestaat er ook een culturele zone? Ja, weet Theaterfestival Boulevard. Het is zelfs de meest flexibele. Binnen de veranderlijke ruimte laten ze je deze zomer cultuur zien, horen en – dankzij de vindingrijkheid van makers – ook aanraken. Want zelfs in dit jaar dat Boulevard geen festival kan zijn, duiken ze op met concerten, performances en installaties. In juli en augustus 2020. In theaters en op straat, maar ook in wijken en weilanden. Afzender: Boulevard

Building Conversation maakt onderdeel uit van Afzender Boulevard met de volgende twee programma’s.

To Care as Caress


In To Care as Caress exploreren we wat zorg is en kan zijn. Met medewerkers uit de zorg, mantelzorgers en iedereen die zich aangesproken voelt reflecteren we op de huidige tijd. Een tijd waarin het verlenen van zorg, mentaal en fysiek, opnieuw betekenis krijgt. 
Waar zorgen we precies voor? Willen we kost wat kost voorkomen dat mensen ziek worden, of willen we zorgen dat iemand zich niet eenzaam voelt? En hebben we nood aan een nieuw sociaal contract waar zorg een centrale plek krijgt?
Bij To Care as Caress wordt het lichaam als bron van kennis ingezet om te reflecteren op de tijd van nu. Het is een bijzonder gesprek waarbij je beweegt door de ruimte en uit gaat van de mensen en verhalen die aanwezig zijn. Middels een methode geïnspireerd op systemisch opstellingen werk worden verschillende perspectieven zichtbaar gemaakt. Als groep wordt gezamenlijk onderzocht wat er op dat moment gebeurt. Met elkaar worden nieuwe kanten van zorgzaamheid en zorg ontdekt en zichtbaar gemaakt.
12 t/m 16 augustus | locatie nog niet bekend

Washing Hands
Washing Hands is een ritueel, ontworpen om fysiek contact terug te brengen in de publieke ruimte. Een eenvoudig vormgegeven installatie, opgesteld in de (semi) openbare ruimte. Voorbijgangers en bezoekers, die elkaar wel of juist niet kennen, nemen elk plaats aan een kant van een doorzichtige plaat rondom een waskom. Door elkaars handen met zeep te wassen, ontstaat er weer de mogelijkheid om elkaar aan te raken. Deze bijzondere manier contact biedt tevens de gelegenheid om op een andere manier met elkaar te spreken. Want hoe praten we nu, in de tijd van Corona, met elkaar? Wat doet de sociale afstand en het gebrek aan fysiek contact met de manier waarop we ons tot elkaar verhouden? Worden we er ook afstandelijker van, of ontstaat er een nieuw soort nabijheid, een andere manier van verbonden zijn?
6 t/m 16 augustus | locatie: Design Museum Den Bosch en BabelFoto: Bart Grietens

Foto: Sedat Suna
Er zijn nog geen nieuwe gesprekken gepland