Buitenplaats in Ter Apel

Vanaf begin 2020 heeft Building Conversation een buitenplaats in Ter Apel. Hier zijn we te gast op het terrein van een oude zetmeelfabriek die al veertig jaar leegstaat. Bomen, mossen en planten hebben het overgenomen. Daken storten in. Muren vallen om. Hier gaan we aan het werk door niet-te-doen en niet-te-handelen. Het transformatieproces dat decennia geleden is begonnen laten we met rust. We gaan een continue dialoog aan met deze plek in verandering. We creëren minimale en eenvoudige kaders die ons de mogelijkheid geven de gestage transformatie te observeren en onze aandacht te richten op onze eigen menselijke positie.

De geleidelijke en trefzekere transformatie van de plek is een unieke inspiratiebron voor reflectie op de communicatie- en denkpatronen die we hanteren, op de controle die we hopen vast te houden en de veranderingen die onoverkomelijk op ons afkomen. We zijn heel benieuwd welke nieuwe projecten voortkomen uit deze geweldig inspirerende plek.

Update: Tijdens het artistiek onderzoek dat we in 2020 hebben kunnen doen in Ter Apel zijn de plannen ontstaan voor een nomadisch kunstproject getiteld RIZOOM. RIZOOM wordt ontwikkeld op onze buitenplaats en zal daarna door Nederland en Europa reizen, langs andere kapitalistische ruïnes en moderne stadscentra. Meer over RIZOOM vindt je hier.