Building Conversation en Theater Na de Dam

Speciaal voor de makers van de jongerenprojecten van Theater Na de Dam geeft Building Conversation twee keer een reeks inspiratiesessies van drie dagdelen waarin wordt onderzocht hoe een andere manier van spreken met elkaar vorm te geven. Dit ter inspiratie voor het ontwerpen van gerichte ontmoetingen tussen de jongeren en de oorlogsgeneratie: hoe maak je daar meer van dan een interview?

Tijdens de drie online werksessies wordt er met de makers een laboratorium voor gesprek gecreƫerd, waarin ze kennis maken met de performatieve gesprekken Impossible Conversation en Distant Thoughts van Building Conversation en ze met elkaar nieuwe gespreksvormen ontwikkelen en uitproberen. Naast het voeren van deze performatieve werken de makers ook toe naar het uitvoeren van een eigen experiment waaraan ze na de reeks zelf verder kunnen werken.

Building Conversation doet dit traject op vraag van Theater na de Dam, om de theatermakers met wie ze werken te inspireren om op een andere manier om te gaan met de waarde en de vorm van gesprek. Kan een gesprek meer bieden dan input voor het creatie-proces. Kan je het gesprek zelf ook als performance opvoeren? Hoe zou jij een gesprek vormgeven tussen verschillende generaties, over de oorlog?

Er zijn nog geen nieuwe gesprekken gepland