Gespreksmarathon Amsterdam Oost + Programma

30-03-2018

Op zaterdag 14 en zondag 15 april voeren we een reeks gesprekken op en rond het Javaplein.
We voeren het Gesprek zonder woorden en het Parlement van de dingen
Het wordt het weekend van het gesprek in en met de stad!

Onderwerpen van de stad bespreekbaar maken

Met gespreksvormen geïnspireerd op rituelen uit heel de wereld bieden we tijdens het weekend een veelkleurig palet van gesprekken aan.
De scheiding tussen nieuwkomers en inzittenden, de participatiesamenleving, ondernemerschap, creativiteit, politieke inspraak, ontmoeting, de toekomst. Allemaal thema’s waarmee Amsterdam en elke buurt in de stad te maken heeft. Maar hoe maken we deze onderwerpen bespreekbaar? En hoe gaan we met onze verschillen van mening omtrent deze onderwerpen om? Tijdens de gespreksmarathon gaan we dit onderzoeken.

Javaplein

We staan het hele weekend op het Javaplein. Vanuit daar kan iedereen die mee wilt doen uitwaaieren naar onze partners voor een gesprek.
De OBA op het Javaplein, De Meevaart in de Balistraat, de Elthetokerk in de Javastraat of Delitelabs in de Linnaeusstraat. Na het gesprek komen we allemaal weer bij elkaar op het Javaplein om lekker te eten en na te praten, ervaringen uit te wisselen.

Building Conversation

De gespreksmarathon is er voor iedereen die behoefte heeft om buiten de eigen kring te oefenen in gesprek, in de buurt, met de buurt. We onderhouden onze auto, ons huis, ons lichaam, maar wanneer geven we aandacht aan de manier waarop we spreken, aan de manier waarop we in contact komen en blijven met de mensen om ons heen? Met Building Conversation doen we precies dat; aandacht geven aan de manier waarop we spreken. Net buiten de dagelijkse realiteit, los van bestaande spanningen, effectbejag en doelmatigheid. We nodigen je uit om mee te doen.

Zaterdag 14 APRIL

Gesprek zonder woorden
13 – 17 uur
Locatie: Javaplein + Elthetokerk
Partner: Elthetokerk

Zondag 15 APRIL

Parlement van de dingen
13 – 17 uur
Locatie: Javaplein + OBA Javaplein
Partners: OBA + Buurtparlement Op de Stip

LET OP! AANMELDEN OP info@buildingconversation.nl

Locatie

We verzamelen om 13:00 uur op het Javaplein bij onze ontmoetingsplek, een houten bar met thee en limonade. Vanaf daar vertrekken we naar de gesprekslocaties.

Partners

OBA, De Meevaart & Civic, Buurtparlement Op de stip, Delitelabs & Dave Pendle en Elthetokerk.

Mede mogelijk gemaakt door

Het Amsterdamsche Fonds, AFK en Fonds Podiumkunsten.

Recente nieuwsberichten:

Nieuwsarchief