Ambassade van de Noordzee / Border Sessions

Op 1 juni 2018 is de Ambassade van de Noordzee opgericht aan het Lange Voorhout 19 te Den Haag, op basis van het uitgangspunt: de zee is van zichzelf. Vertegenwoordigers presenteerden de Noordzee als onafhankelijke entiteit, als eigen politiek lichaam met zelfbeschikkingsrecht vanaf 2030. Hiermee is de Noordzee vanaf heden een politieke gesprekspartner, met een achterban lopend van Frankrijk tot Noorwegen, van zeebodem tot atmosfeer. Lees verder

De ambassade van de Noordzee geeft een stem aan dingen, planten, dieren in de Noordzee en de mensen die ervan genieten. In de maanden maart, april en juni zullen we met deze acteurs een ‘Pleidooi van de Noordzee’ opstellen. Je kunt het proces volgen op www.ambassadevandenoordzee.nl.

Op zaterdag 16 juni organiseert de ambassade een hands-on en inspirerend evenement met de volgende centrale vraag: hoe kunnen we open data en kunstmatige intelligentie gebruiken om een ​​politieke stem te geven aan het ecosysteem van de Noordzee? Breng je ontwerp, hack, artistieke visie, visualisatie, analyse, programmering en ondernemersvaardigheden in en geef de wezens en dingen die in onze Noordzee leven en gebruik een visueel aantrekkelijke, realtime en echte stem. Jouw inbreng, de output van het lab, evenals het pleidooi dat is ontwikkeld, zullen op 29 juni in Den Haag aan de Tweede Kamer worden gepresenteerd.