Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u93778p88615/domains/buildingconversation.nl/public_html/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
To Care as Caress – Building Conversation

To Care as Caress

In To Care as Caress exploreren we wat zorg is en kan zijn. Met medewerkers uit de zorg, mantelzorgers en iedereen die zich aangesproken voelt reflecteren we op de huidige tijd. Een tijd waarin het verlenen van zorg, mentaal en fysiek, opnieuw betekenis krijgt.  

Waar zorgen we precies voor? Willen we kost wat kost voorkomen dat mensen ziek worden, of willen we zorgen dat iemand zich niet eenzaam voelt? En hebben we nood aan een nieuw sociaal contract waar zorg een centrale plek krijgt? 

Bij To Care as Caress wordt het lichaam als bron van kennis ingezet om te reflecteren op de tijd van nu. Het is een bijzonder gesprek waarbij je beweegt door de ruimte en uit gaat van de mensen en verhalen die aanwezig zijn. Middels een methode geïnspireerd op systemisch opstellingen werk worden verschillende perspectieven zichtbaar gemaakt. Als groep wordt gezamenlijk onderzocht wat er op dat moment gebeurt. Met elkaar worden nieuwe kanten van zorgzaamheid en zorg ontdekt en zichtbaar gemaakt. 

Concept en begeleiding: Peter Aers en Erika Sprey

 

Foto: Sedat Suna / EPA
Er zijn nog geen nieuwe gesprekken gepland