Dying Together / Futures

Dying Together is een fysiek uitgevoerde denkoefening waarin performers samen met het publiek situaties van gezamenlijk sterven onderzoeken en ontrafelen.

Dying Together / Futures focust op de huidige pandemie, waarin naast mensen en dieren ook toekomstbeelden sneuvelen. De performance nodigt een groep van 20 tot 40 mensen uit om collectief te reflecteren op de tijd waarin we ons bevinden. Er wordt gewerkt met een flexibel script, dicht op de actualiteit en open naar alles wat zich aandient.

Dying Together / Futures is een intense beleving én een verhelderende denkervaring waarin je je bewust wordt van de vele connecties en allianties die al aanwezig zijn tussen ons. Door steeds weer ander licht te werpen op de huidige situatie en de afgelopen maanden wordt voelbaar dat dit moment van collectief sterven ons vertelt over de manier waarop we ons bij leven tot elkaar verhouden.

Dying Together is een reeks aan performances, die in de afgelopen jaren werd ontwikkeld en uitgevoerd op verschillende plekken in Europa, en geeft aandacht aan hedendaagse situaties waarin grote groepen mensen, dieren en ook ecosystemen sterven. In het najaar van 2020 volgde het derde deel Dying Together / Futures volledig geweid aan de impact van COVID-19 op de wereld waarin we leven.

Credits Concept & ontwikkeling Lotte van den Berg (performer) in samenwerking met Floor van Leeuwen (performer), Gerindo Kamid Kartadinata (performer), Matteo Bifulco (performer), Nahuel Cano (performer), Salomé Mooij (performer), Polly Lapkovskaya (compositie), Vinny Jones & Breg Horemans (licht & decor), Tobias Staab (dramaturg), Jakob Proyer (performer en productie), Dries Himpe (techniek), Julien McHardy (research)  

Foto: Lionel Top
Er zijn nog geen nieuwe gesprekken gepland