Gespreksmarathon #amsterdam-noord 2017

In maart van 2017 kwamen we aan in Amsterdam Noord en organiseerden daar ons eerste gesprek op het Builkslotermeerplein. We kozen daar o.a. voor het Gesprek zonder woorden, geen gemakkelijke gespreksvorm.

“In het begin voelt het aan als ‘grof geschut’ in de categorie van non-verbale communicatiemiddelen, maar degenen die durven, staren hun onbekende kringgenoten ongegeneerd aan, secondenlang, soms ook minutenlang. Nieuwe lachuitbarstingen zijn het gevolg. Maar is het alleen maar grappig? Het lachen verraadt ook andere emoties dan alleen het pure plezier in het spel dat we spelen: twijfel, onmacht, stress, irritatie, onbegrip. Maar hoe kunnen we dan zwijgend het gesprek aangaan? Is er een soort tussenweg tussen iemand niet en wel aankijken?” – Deelnemer over het Gesprek zonder woorden.

In 2018 zetten we onze gespreksmarathon voort in Amsterdam Oost. Daar zullen we in april, juli en november vele gesprekken gaan voeren met buurtbewoners, buurtinitiatieven en lokale partners. Iedereen is hierbij welkom. Hou de agenda in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.