Amsterdam

In 2019 en 2020 toert Building Conversation door Amsterdam. Wat doen we tijdens Building Conversation Amsterdam, waar staan we en hoe kan je meedoen? Op deze pagina vind je meer informatie over gesprekken op straat, verdiepende gesprekken, data en tijden.

Tijdens Building Conversation Amsterdam bieden we een kleine groep jongeren een training tot gespreksbegeleider aan van zes sessies. Deze jongeren begeleiden de verdiepende gesprekken. Ben je tussen de 18 en 27 jaar en wil je de training tot gespreksbegeleider volgen? Laat van je horen! Stuur een mail met je motivatie naar Saar van Blaaderen: saar[at]buildingconversation.nl

Building Conversation Amsterdam

Mei 2019: Javaplein
Juni / Juli 2019: Mosplein
2020: Bijlmerplein en Nieuw-West

Data en tijden

Building Conversation Javaplein (Oost)

3, 10, 17, 24 en 31 mei: 10 – 17 uur Gesprekken op straat, training jongeren
31 mei en 1 juni: 10 – 17 uur Gesprekken op straat
15:00 – 19:00 en 19:00 – 23:00 Verdiepende gesprekken

Binnenkort kan je je via deze website aanmelden voor de verdiepende gesprekken. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Abonneer je hier op de nieuwsbrief!

Building Conversation Mosplein (Noord)

7, 14, 21, 28 juni: 10 – 17 uur Gesprekken op straat
5, 6, 12 en 13 juli: 10 – 17 uur Gesprekken op straat
15:00 – 19:00 en 19:00 – 23:00 Verdiepende gesprekken

de pop-up bar op het Demokratiefestival (Hambach), via Matchbox, foto Sarah Hähnle

Straatgesprekken

Verandering begint in het klein, in de wijk, bij jou en de mensen om je heen. Met onze gespreksvormen toeren we daarom de komende anderhalf jaar door Amsterdam. In vier stadsdelen staan we een maand lang op een plein met onze pop-up bar. Hier kan je het Building Conversation-team ontmoeten, een kop thee drinken en met ons en je buren in gesprek gaan. Om je snel een indruk te geven van wat Building Conversation doet, kan je meedoen met drie verschillende korte gespreksvormen, de straatgesprekken. Zo’n straatgesprek duurt 10 – 15 minuten. Je kan aanhaken en weer weggaan wanneer je wilt.

Samen denken in München, Judith Buss

Verdiepende gesprekken

We sluiten de maand op straat af met een weekend vol verdiepende gesprekken, die worden begeleid door de jongeren uit het trainingstraject. Een verdiepend gesprek duurt zo’n drie uur en voer je met een groep van 15 tot 20 mensen. Het gesprek laat je op een intensieve manier ervaren wat “op een andere manier spreken” kan doen. Het is een echte groepsbeleving. Een intens gesprek van drie uur met onbekenden is een hele ervaring. Daarom sluiten we ieder verdiepend gesprek af met een gezamenlijke maaltijd. Meer informatie over de verschillende gespreksvormen vind je hier.

Wat doen we en waarom?

Building Conversation is een internationaal collectief van kunstenaars, filosofen en activisten. We trekken ons de wereldproblematiek aan, maar die lossen we niet even in ons eentje op. We moeten het samen doen! We denken dat verandering pas kan plaatsvinden als je patronen doorbreekt. Met Building Conversation willen we patronen doorbreken in de manier waarop we met elkaar praten. Dat oefenen we door gesprekken te voeren. Door even van perspectief te wisselen, wordt een gesprek een andere ervaring.

Grote foto: Maarten Tromp

Jörgen Gario

Jörgen Gario is lid van het Building Conversation collectief en gespreksbegeleider tijdens Building Conversation Amsterdam. Jörgen “UNOM” Gario, is deel van de eerste Poetry Circle, een platform voor jonge schrijvende performers en performende schrijvers, waarvan hij nu workshopdocent is. UNOM staat voor Untouchable Nobody Outplays Many. Op het podium vlecht hij muziek en poezie tot […]

 over

Elias Simonse

Elias Simonse is lid van het Building Conversation collectief. Hij is gespreksbegeleider tijdens Building Conversation Amsterdam. Een brandende vraag in het leven van Elias Simonse is ‘hoe leef je een (vol)waardig bestaan in een samenleving die gegrondvest is op de consumptie van het leven van moeder aarde en onze medemens’. Hij probeert zich bewust te […]

Trainingstraject

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?

Voel je je betrokken bij de stad en jouw buurt? Ben je tussen de 18 en de 27 jaar oud? Lijkt het je leuk om mensen van allerlei achtergronden en generaties met elkaar in gesprek te brengen? Probeer je graag nieuwe dingen uit en word je blij van uit je comfortzone te stappen? Dan is het opleidingstraject tot gespreksbegeleider van Building Conversation iets voor jou!

Wat ga je doen

In vier intensieve sessies maak je kennis met de gespreksvormen en leer je onder
andere hoe je de juiste omgeving schept voor het voeren van een gesprek. Na de vier trainingssessies ben je klaar voor het echte werk. Tijdens het finaleweekend van Building Conversation begeleid je samen met een teamgenoot een gesprek. Je ontmoet hier Amsterdammers van verschillende achtergronden en leeftijden, en brengt ze samen in gesprek. Na het opleidingstraject ben je een mooie ervaring, nieuwe gespreksvaardigheden en een waardevolle training rijker.

Ik heb hier zin in! Wanneer is het en hoe meld ik me aan?

De training vindt plaats tijdens Building Conversation Javaplein. Wil je meedoen, let er dan goed op dat je elke vrijdag in mei vrij bent, plus zaterdag 1 juni.

Op vrijdag 12 april organiseren we een masterclass Building Conversation, waarin je een aantal gespreksvormen meemaakt. Zo weet je of Building Conversation iets voor jou is.

Data en tijden

Building Conversation training Javaplein: 3, 10, 17, 24 mei van 10 tot 17 uur training, 31 mei en 1 juni verdiepende gesprekken van 14 tot 23 uur.

Wie ben jij?

Iemand met hart voor de stad en jouw buurt. Iemand met lef en met humor. Nieuwsgierig, kritisch, maatschappelijk bewust. En een verbinder!

Voldoe je aan dit profiel en wil je meedoen? Stuur dan een mail met motivatie voor woensdag 3 april 2019 naar Saar van Blaaderen: saar[at]buildingconversation.nl