Aftrap gespreksmarathon Amsterdam Oost

27-02-2018

Al jaren voeren we met Building Conversation gesprekken binnen de context van de kunsten en op internationale theaterfestivals. In april 2017 zijn we begonnen aan een gespreksmarathon door de stad Amsterdam. De gespreksmarathon is er voor iedereen die behoefte heeft om ook buiten de eigen kring te oefenen in gesprek, in de buurt, met de buurt. We onderhouden namelijk onze auto, ons huis, ons lichaam, maar wanneer geven we aandacht aan de manier waarop we spreken, aan de manier waarop we in contact komen en blijven met de mensen om ons heen?

Met Building Conversation doen we precies dat. Net buiten de dagelijkse realiteit, los van bestaande spanningen, effectbejag en doelmatigheid creëren we een ruimte waarin we experimenteren met gesprekken en praten met elkaar.

Building Conversation Amsterdam Oost Gespreksmarathon

Agonistisch gesprek over mensenrechten

Vorig jaar waren we met de gespreksmarathon in Noord, dit jaar zijn we in Oost. In samenwerking met community art project Mensenrechten-Kinderrechten en bewonersinitiatief De Meevaart voeren we op 14 maart het Agonistisch gesprek over mensenrechten. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is een waardevolle verworvenheid van de internationale gemeenschap, maar weet jij wat er in de tekst van mensenrechtenverdragen staat en wat deze verdragen betekenen voor jouw dagelijks leven?

Hebben alle mensen in Nederland bijvoorbeeld recht op onderwijs? Wie moet er voor zorgen dat we ons veilig voelen op school en op het werk? Mag een godshuis of werkgever iemand afwijzen vanwege zijn of haar uiterlijk of geaardheid? Mag iedereen zeggen wat hij of zij denkt? Of zijn er grenzen aan onze vrijheid van meningsuiting? En hoe moeten we er voor zorgen dat al onze mensenrechten gerespecteerd worden?

In het Agonistisch gesprek onderzoeken we tegenovergestelde ideeën, zoeken we het conflict op en brengen we gefixeerde standpunten weer in beweging. Lees hier meer over deze gespreksvorm.

Dit eerste gesprek in Oost vormt de opmaat tot een weekend vol gesprekken dat we dit voorjaar samen met OBA, De Meevaart en diverse partners organiseren rondom het Javaplein.

We nodigen je uit om op 14 maart mee te doen, samen met ons mensenrechten te onderzoeken en Oost te bewegen!

#wie durft? #gespreksmarathon


Woensdag 14 maart
18:00 – 22:00 uur (inclusief eenvoudige maaltijd na afloop van het gesprek)
Ontmoetingsplek: Javaplein, tegenover OBA (hoek Borneostraat & Javastraat)
Gespreksruimte: De Meevaart
Kosten: Na afloop van het gesprek en de gezamenlijke maaltijd vragen we je een vrijwillige bijdrage te doen. Met jouw bijdrage organiseren we weer een volgend gesprek.
Aanmelden: info@buildingconversation.nl

 

Recente nieuwsberichten:

Nieuwsarchief