Impossible Conversation

Tijdens Impossible Conversation ga je met elkaar in gesprek vanuit persoonlijke ervaringen met betrekking tot een uitdagend onderwerp. De verschillende perspectieven aanwezig in de groep worden tijdens het gesprek tot een inspirerend en veelzijdig geheel gevlochten. Impossible Conversation is geïnspireerd op een methode van de Jezuïten, waarin je met elkaar vertraagt en persoonlijke beelden verbindt, door te schrijven, te lezen en samen te spreken. Het gesprek kan gevoerd worden over vele uitdagende en meer abstracte begrippen als Toekomst, Wit privilege, Contact, Geld en Sexisme.

 

Reflecties van deelnemers

“Was echt heel verrassend om zo met elkaar van gedachten te wisselen en in gesprek te gaan.Na al die weken was ik wel een beetje uitgekeken op zoom en grote koppen die mij aanstaren op het scherm, brrr.
Maar het lukte om intimiteit te bewaren door het schrijven en delen.”  Arita

“Bijzonder om te ervaren hoe verbonden je kunt zijn, zelfs via Zoom.  
Het gesprek was waardevol voor mij. Ik heb daarna ook nog wat doorgedacht over wat er gezegd is en denk er met een warm gevoel aan terug.” Emmanuelle

 
Impossible Conversation on the Future | tekening Laura Mentink

Practical information

Participants: max. 12
(multiple groups of 12 participants possible simultaneously)

Duration: 120 minutes

Medium: Zoom

Logistics: Participants use their own screen; it is not possible to share a screen. In preparation, participants receive an email with more information about the conversation and the Zoom link.

The topic of the conversation can be determined in consultation with the organizer.

 

Do 22 april 2021
16:00-18:00

Impossible Conversation on Collectivity – Me and You and Everything We Know – STRP

#STRP

How can we better serve the collective as individuals?
Hoe kan technologie worden gebruikt om ons te verenigen, in plaats van ons te verdelen? En wat kunnen we leren van de collectiviteit van andere organismen, vogelzwermen en cellen in ons lichaam? In 2021 onderzoekt STRP wat collectiviteit is. Building Conversation neemt in juni deel aan het festival en is in april ook onderdeel van het avondvullende programma Me and You and Everything We Know met Impossible Conversation on Collectivity.