Het Onmogelijke gesprek is geïnspireerd op de praktijk van de Jezuïeten die er in hun eigen praktijk achter kwamen dat over God spreken vanuit persoonlijk perspectief heel erg ingewikkeld is. Ze ontwikkelden een gespreksvorm waarbij je schrijft en dat voorleest voordat je spreekt.

Wij voeren dit gesprek uit met betrekking tot thema’s als God, geld of macht; abstracte thema’s die snel leiden tot zeer afstandelijk spreken. Doordat mensen eerst schrijven over een persoonlijke ervaring mbt. het onderwerp, verbinden ze zich er persoonlijk aan en zal ook in het gesprek de persoonlijke verbinding met het onderwerp leidend zijn. Het voorlezen van wat je geschreven hebt is een performance op zich.

Molenwijk

Daarnaast organiseert Building Conversation in samenwerking met Over het IJ Festival Het (on)mogelijke gesprek in Molenwijk. Tijdens Het (on)mogelijke gesprek praten we met elkaar over de manier waarop we samenleven en ruimte delen. De gespreksvorm is ontwikkeld om onderwerpen te bespreken die voor mensen verschillende betekenissen kunnen hebben. Iedereen kan meedoen, de invulling bepalen deelnemers namelijk zelf. Meer informatie op Amsterdam Noord.

Het (on)mogelijke gesprek over God in noord

In samenwerking met Zinnig Noord houden we in oktober en november Het (on)mogelijke gesprek over God, waarin we met mensen van verschillende achtergronden en geloofsovertuigingen op zoek gaan naar hoe we samenleven, liefhebben en geloven. Er is plaats voor iedereen in dit gesprek.

Het (on)mogelijke gesprek over eenzaamheid

In samenwerking met Sweet 70 en Modestraat houden we Het (on)mogelijke gesprek over eenzaamheid. Oud of jong, eenzaam, soms eenzaam of helemaal niet eenzaam, iedereen is welkom om deel te nemen aan het gesprek.