Building Conversation in Amsterdam Noord 

Gesprek zonder woorden

Adres: Buikslotermeerplein 15-17 (Modestraat) in Amsterdam
Data: tweewekelijks op donderdagen: 13/7, 27/7, 10/8, 24/8, 7/9, 21/9, 5/10, 19/10, 2/11 en 16/11
Tijd: van 19:00 tot 22:00 uur (inclusief maaltijd)

Het (on)mogelijke gesprek

Op 15 juli, 9 september en 7 oktober zijn we te gast in Molenwijk. In samenwerking met Over het IJ Festival organiseren we 3 (On)mogelijke gesprekken op verschillende plekken in de wijk. 

Het (on)mogelijke gesprek in Molenwijk

Adres: De ontmoetingsruimte staat bij de overgang van het plantsoen naar het winkelcentrum (vlakbij de vishandel) (zie kaartje)
Datum: 15 juli, 9 september en 7 oktober 2017
Tijd: 16:00 - 20:00 uur (inclusief maaltijd) 

Meld je aan via info@buildingconversation.nl

Over Building Conversation

Al jaren voeren we met Building Conversation gesprekken binnen de context van de kunsten, op internationale festivals en in het theater om de hoek. Nu voelen we het verlangen om te onderzoeken wat Building Conversation zou kunnen betekenen wanneer we langer blijven op een plek; wanneer we werkelijk tijd en ruimte maken. De sterk polariserende samenleving lijkt te schreeuwen om hernieuwde aandacht voor het gesprek tussen mensen, maar hoe creëren we de juiste omstandigheden waarin we met elkaar de inmiddels sterk beladen ‘dialoog’ aan durven gaan?

Building Conversation wil de aandacht vestigen op de kracht van het gesprek. Niet de uitkomst van het gesprek, maar de manier waarop we met elkaar praten, als ritueel, als manier van doen en als oefening, staat centraal.

Vanaf april 2017 voeren we elke twee weken een gesprek met de verschillende inwoners uit Amsterdam Noord. Dat doen we onder andere in samenwerking met de Modestraat aan het Buikslotermeerplein. Uit de acht gespreksvormen die Building Conversation in de loop der jaren heeft ontwikkeld, kiezen we in Noord voor het Gesprek zonder woorden.

Gesprek zonder woorden
Het Gesprek zonder woorden is gebaseerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de Inuit, waarbij stamhoofden urenlang samen zitten, elkaar aankijken en niets zeggen. De intensiteit die ontstaat wanneer je wel naar elkaar kijkt, maar niets zegt, is enorm. Dit gesprek laat ons zien en ervaren wat de basis is van menselijk contact en brengt groepen op een hele directe manier samen.

Op de hoogte blijven, deelnemen?
Houd deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van aankomende gespreksactiviteiten, volg ons op facebook of meld je aan voor de nieuwsbrief. Wil je deelnemen, stuur ons dan een bericht via info@buildingconversation.nl.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren